marți, 18 iunie 2013

Un regizor a câştigat un proces intentat unui site de file-sharing

Regizorul ceh Jan Sverák este primul din ţara sa care a câştigat un proces intentat unui site de file-sharing, care a oferit unul dintre filmele sale pentru a fi descărcat gratuit şi, ca urmare, deţinătorii serverului sunt obligaţi să-i plătească despăgubiri regizorului.


Curtea Supremă de Justiţie din Cehia a confirmat hotărârea pronunţată anterior de Tribunalul de la Praga, care interzicea operatorilor serverului Share-rapid.cz să ofere filmul "Kooky" (2010) al regizorului Sverák spre descărcare gratuită - a informat cotidianul "Hospodarske noviny" (HN). Conform sentinţei, operatorul este obligat să plătească regizorului deţinător al premiului Oscar o despăgubire de 536 mii de coroane.


Potrivit relatării HN, cazul lui Sverák este unic în Cehia. Regizorii de film din Cehia au criticat până în prezent practica descărcării gratuite a filmelor piratate, sau au chemat în judecată doar persoanele particulare care au postat filmele pe internet.


Sverák a fost primul care i-a ţintit pe operatorii serverelor care au oferit posibilitatea descărcării ilegale a filmelor. Jan Sverák, în vârstă de 48 ani, a primit premiul Oscar în 1996 cu filmul "Kolja", pentru cel mai bun film într-o limbă străină.


Sursa: stiri.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu